Trimopleiding

Steeds meer eigenaren van katten hebben moeite met het onderhouden van de vacht van hun kat. Dit kan allerlei verschillende redenen hebben, maar vachtproblemen bij de kat moeten vaak wel behandeld worden! Hierdoor is er steeds meer behoefte aan professionele kattentrimmers. De ene kat is de andere niet en daarom is het belangrijk dat er individueel wordt gekeken naar elke kat en zijn vacht.

Tijdens de opleiding tot professioneel Kattentrimmer worden alle handvatten aangereikt om dit te leren. Zo leer je hoe je katten kunt verlossen van een vervilte vacht, hoe je een kat kunt wassen wanneer dit noodzakelijk is, wat de oorzaken van vachtproblemen kunnen zijn en wat het vak nog meer inhoudt. We kunnen natuurlijk niet zorgen dat een kat niet meer verhaart, het is en blijft een kat. Wel  kunnen we de eigenaar ondersteunen en adviseren zodat er geen problemen ontstaan. Ook geven we tijdens deze opleiding inzicht in kattengedrag, hygiëne, inrichting van jouw trimsalon, parasieten en rassenkennis.

Samen met collega trimmers kun je een hoop katten helpen met hun vachtproblemen!

De opleiding bestaat uit 2 delen:

Basis kattentrimmen: 1 dag theorie en 1 dag praktijk

Vervolg kattentrimmen: 5 dagen theorie, 2 dagen praktijk en een combinatiedag theorie en praktijk.

De opleiding wordt gegeven door Sonja van Leeuwen, Petra van Donkelaar en Claudia Bouthoorn, met ondersteuning van Celina Willemsen.

De opleiding start bij minimaal 8 en maximaal 12 aanmeldingen.

Vooropleiding en studiebelasting

Voor de Katten Trimopleiding is een vooropleiding niet vereist, de opleiding is op MBO niveau.

De studiebelasting van Katten Trimopleiding is ongeveer twee uur per lesdag.

Tussen de basis en vervolg module in, moeten 5 katten getrimd worden, dan wel zelfstandig of met begeleiding.  Na de vervolg module volgt een stage periode waarin er ook weer 5 katten getrimd moeten worden, dit keer zelfstandig en van elke trimbehandeling moet een verslag gemaakt worden. Gedurende de hele opleiding (als je besluit om na de basis door te gaan) moet er bij minimaal 8 katten worden meegekeken, terwijl ze getrimd worden. Het is verplicht bij minimaal 2 trimmers mee te kijken, meer (en meer katten) mag natuurlijk ook.

Overige informatie

Voor onze opleiding gelden de algemene voorwaarden en is er een klachtenprotocol, wat onderaan de website terug te vinden is.

Alle lessen worden ondersteund door middel van hand-outs van PowerPoint presentaties en bijgaande teksten.

Doelgroep: kattenliefhebbers

De examens worden afgenomen aan de hand van de informatie die te vinden is in de lesmap, er wordt duidelijk aangegeven welke onderdelen examenstof zijn, ook staat hierbij hoe het examen wordt afgenomen.

Vrijstelling is mogelijk, alleen in overleg, afhankelijk van de vooropleiding en het wordt per persoon persoonlijk besproken bij een aanvraag hiervoor. Paraveterinairen hebben standaard vrijstelling voor de medische onderdelen.

Indien nodig of door omstandigheden gemiste theorielessen is er de mogelijkheid tot privéles voor € 65,-. Hiervoor wordt met de docent apart een afspraak gepland.

Indien gewenst is er in overleg een betalingsregeling mogelijk.

Extra praktijkles / begeleiding

Speciaal voor kattentrimmers (in opleiding) die graag een extra praktijkles en begeleiding willen. Er zijn twee opties mogelijk:

1. Een privé praktijkles voor jou alleen met een duur van 3 uur (tijd in overleg).

2. Een extra praktijkles met maximaal 3 deelnemers van 10:00-16:00.

Tijdens zo’n privé praktijkles neemt ieder een eigen model mee om te trimmen. De (halve) dag wordt gevuld met alles waar de trimster meer over wil weten of vragen over heeft. De onderwerpen/vragen dienen vooraf ingestuurd te worden via de mail: info@kattenacademie.nl

Sonja van Leeuwen zal deze lessen in het praktijklokaal in Veenendaal verzorgen en de datum wordt in overleg met de deelnemer(s) gepland.

De kosten bedragen: €175,- voor een privéles en €145,- per persoon voor een extra praktijkles met max. 3 deelnemers.

Lukt het niet om zelf een model te regelen? Dan kun je deze (op tijd!) bij Sonja aanvragen voor €65,-