Onderwijs voor paraveterinairen en dierenartsen

In de dierenkliniek loop je regelmatig tegen het fantastische, maar ook uitdagende karakter van katten aan. Dit maakt het soms lastig om de juiste zorg te kunnen bieden. Want wat doe je als een kat doodsbang is? Hoe lok je een kat uit zijn vervoersmand, zonder dat het kat-onvriendelijk wordt? Wat te doen als een kat zich (angstig-)agressief gedraagt? Hoe vermijd je onnodige narcose? Hoe verzorg je die vervilte vacht? Maar ook: wanneer kun je beter even stoppen met proberen?

Speciaal voor dierenartsen en assistentes organiseert de Katten Academie regelmatig nascholingen. Deze zijn gebaseerd op het werk in de praktijk en daarmee is de informatie direct uitvoerbaar in de dierenkliniek! De nascholingen worden gegeven door Sonja van Leeuwen, naast dat zij kattentrimmer en -gedragstherapeut is, heeft ze jarenlange ervaring als paraveterinair.

Momenteel bieden wij drie verschillende nascholingen waar alle dierenartsen en paraveterinairen in Nederland en België bij welkom zijn.

Basis Kattengedrag – Met deze les denken we jullie een goede ondersteuning te kunnen bieden waarmee je de uitdaging met elke kat aan kunt gaan. We leren je hoe je de subtiele (stress)signalen herkent die een kat uitzendt. Je oefent met het op de juiste manier in een handdoek wikkelen van een bange kat. Je krijgt alles te horen over wat je kunt doen om een agressieve kat te kalmeren. Dit en veel meer wacht je tijdens de eendaagse basismodule kattengedrag op de Katten Academie!

Daarnaast leer je bij de nascholing Cat Friendly Clinic alle tips hoe de praktijk en personeel katvriendelijk kunnen werken en wat je kan doen om dat te  bereiken.

De nascholing Trimmen gaat over verzorging van kattenvachten, tips voor de eigenaar, maar vooral ook hoe de vacht te verzorgen zonder narcose.

Meer informatie over de nascholingen en actuele data? Kijk in onze agenda.

Het team van de Katten Academie staan klaar je te ontvangen!