Vooraankondiging Trimmercongres 2019

Op 14 april 2019 organiseren we voor de derde keer het trimmercongres voor collega trimmers en studenten van de trimopleiding.

Seminar Vicky Halls (1dg)

Het is alweer even geleden dat Vicky bij ons te gast was maar we zijn verheugd om te kunnen melden dat zij op zaterdag 22 september a.s. een hele dag komt spreken op uitnodiging van de Katten Academie.

Naast haar geweldige vakinhoudelijke kennis staat Vicky bekend om haar humoristische manier van kennis overbrengen. Wanneer zij een verhaal vertelt dan is het alsof je over haar schouder meekijkt bij het consult.

Cat Friendly Homing

Op dit moment is Vicky actief in een nieuw Brits initiatief, Cat Friendly Homing, in opdracht van International Cat Care. Je zou het een zusje van Cat Friendly Clinic kunnen noemen. De ochtendsessie zal hierover gaan en gaat vooral over katten zonder eigenaar, populatie management en asiel protocollen. Met name dus erg interessant voor iedereen die met katten werkt maar ook ‘gewone’ eigenaren leren hier veel over de behoeften van katten qua leefomgeving.

Verhalen over casussen

De middag zal geheel in het teken staan van klanten die zij heeft bezocht, problemen die ze daarbij tegen kwam en hoe ze deze eventueel heeft opgelost.  Op zeer begrijpelijke wijze neemt ze je mee in het leven van haar (katten)klanten. Laat je meevoeren in de wereld van ‘s werelds beste en passievolle kattengedragstherapeut die er is en leer ervan. Dus…

Sit back, relax, enjoy and learn!

Dit seminar wordt in het Engels gegeven.

De SPPD kent 4 nascholingspunten toe aan dit seminar.

Kattengeheimen-Vicky-Halls

Vicky Halls

Vicky werkt al met katten sinds 1988 en in de afgelopen twintig jaar vooral als kattengedragstherapeut. Ze behandelt katten met gedragsproblemen in de UK maar ook ver daarbuiten. Naast haar werk als gedragstherapeut is zij auteur van diverse bestsellers. Maar liefst zeven boeken, waaronder ‘Kattengeheimen’, over katten en hun gedrag wist zij te schrijven. Deze boeken zijn heel beeldend en vaak hilarisch.

Zij werkt nauw samen met International Cat Care  (voorheen the Feline Advisory Bureau) aan verschillende gedrags- en welzijnsprojecten voor katten en komt in die functie regelmatig op de Britse televisie en radio. Ze geeft lezingen en seminars aan veterinaire professionals zowel thuis in de UK als over de grens.

Informatie

Datum: 22 september 2018

Tijden: 09.00 tot 17.00 uur

Locatie: Hotel Apeldoorn, Landgoedlaan 26, Apeldoorn

Prijs: Vroegboekkorting t/m 1-6-2018: 125 euro inclusief koffie/thee, lunch en een certificaat, exclusief BTW (Let op: betaling moet ook voor 1-6-2018 bij ons binnen zijn)

na 1-6-2018 140 euro inclusief koffie/thee, lunch en een certificaat, exclusief BTW

Seminar Zoöfarmacognosie Kat deel I (2dg)

De voorbije decennia ontwikkelde Caroline Ingraham een unieke aanpak om dieren op een natuurlijke manier te ondersteunen in hun fysieke en emotionele welzijn.

Door het aanbieden van planten en plantaardige remedies, geeft ze dieren de kans tot zelfmedicatie, en de resultaten zijn ronduit verbluffend.

Ttouch4Animals (Saskia Blok) en de Katten Academie zijn vereerd om haar bij de Katten Academie te mogen verwelkomen!

Ingraham Zoopharmacognosy

Ingraham Zoopharmacognosy maakt zelfmedicatief gedrag mogelijk bij gedomesticeerde of in gevangenschap levende dieren door plantenextracten aan te bieden die dezelfde of soortgelijke bestanddelen bevatten als die welke in de natuurlijke omgeving van een dier worden aangetroffen. Haar praktijk stimuleert en staat een dier toe om zijn eigen gezondheid te sturen, omdat in tegenstelling tot hun wilde soortgenoten, gevangenzittende en gedomesticeerde dieren zelden de mogelijkheid hebben om op medische planten te foerageren. De aangeboden extracten omvatten een verscheidenheid aan essentiële oliën, plantenextracten, gemacereerde oliën, knollen, kleien, algen, zeewier en mineralen.

Zodra het dier zijn remedie heeft gekozen, zal het de sessie begeleiden door het in te ademen, het oraal in te nemen of door een deel van zijn lichaam erin te wrijven.

De Ingraham Academie van Zoopharmacognosy

De Ingraham Academy of Zoopharmacognosy (IAZ) staat onder leiding van de oprichter van Applied Zoopharmacognosy, Caroline Ingraham, die zelfmedicatie promoot als een noodzakelijk onderdeel van de gezondheid van huisdieren en dieren in gevangenschap. Caroline leidt professionals op op het gebied van dierenwelzijn en huisdierverzorgers in het herkennen en begrijpen van zelfmedicatie. Ze legt uit hoe dieren zijn geëvolueerd om om te gaan met potentiële bedreigingen, waaronder ziekte en letsel, en heeft oplossingen ontwikkeld om de gezondheid te herstellen door zelf-toedienende medicinale stoffen die van nature in het wild worden aangetroffen.

Het woord Zoopharmacognosy is afgeleid van de oude Griekse ‘dierentuin’ (dier)l, ‘pharmaco’ (remedie) en ‘gnosy’ (weten), en Ingraham Zoopharmacognosy is de toepassing van deze kennis voor dieren die geen toegang hebben tot een omgeving die rijk is in hun natuurlijke bronnen.

Leerdoelen seminar:

 • Leer het verschil tussen Zoopharmacognosy en Applied Zoopharmacognosy
 • Hoe te communiceren via de taal van de geur om de gezondheid van uw kat te helpen
 • Begrijp de zelf-selectiemethode voor katten
 • Hoe antwoorden te lezen
 • Hoe geur en smaak worden gebruikt om homeostase te bereiken
 • Hoe plantenextracten een fysieke en psychologische functie kunnen hebben
 • Begrijp de oorsprong van gedragsproblemen
 • Waarom sommige katten zichzelf vergiftigen
 • Begrijp de verschillende toedieningswegen
 • Hoe uw kat de dosering bepaalt
 • Hoe een therapeutische omgeving te creëren
 • Hoe veilig te zijn, werken met AZ en je kat

Dit seminar wordt in het Engels gegeven en betreft geen professionele opleiding.

Caroline Ingraham

Wereldwijd bekend als de expert aangaande toegepaste zoöfarmacognosie.

De voorbije decennia ontwikkelde Caroline Ingraham een unieke aanpak om dieren op een natuurlijke manier te ondersteunen in hun fysiek en emotioneel welzijn.

Door het aanbieden van planten en plantaardige remedies, geeft ze dieren de kans tot zelfmedicatie, en de resultaten zijn ronduit verbluffend.

Ttouch4Animals (Saskia Blok) en de Katten Academei zijn vereerd om haar op de Katten Academie te mogen verwelkomen!

Informatie

Datum: 15 en 16 maart 2019

Tijden: 09.30 tot 17.00 uur

Locatie: Katten Academie, Drostendijk 30 te Beemte- Broekland

Prijs: Vroegboekkorting t/m 1-4-2018: 325 euro inclusief lesmateriaal koffie/thee en een certificaat, exclusief BTW en lunch

na 1-4-2018 350 euro inclusief lesmateriaal koffie/thee en een certificaat, exclusief BTW en lunch

Let op: je inschrijving is pas definitief als je 100 euro hebt aanbetaald. De rest van het bedrag moet voor 31-12-2018 bij ons binnen zijn.