Evidensia onderwijs kattengedrag – De basis (1 dag)

Zo zorg je dat de kat een prettiger ervaring heeft bij zijn bezoek aan de kliniek

In de dierenkliniek loop je regelmatig tegen het fantastische, maar ook grillige karakter van katten aan. Dit maakt het soms een uitdaging om de juiste zorg te kunnen bieden. Want wat doe je als een kat doodsbang is? Hoe lok je een kat uit zijn vervoersmand, zonder dat het kat-onvriendelijk wordt? Wat te doen als een kat zich (angstig)agressief gedraagt? Hoe vermijd je onnodige narcose? Maar ook: wanneer kun je beter even stoppen met proberen?

Met de informatie van deze onderwijsmodule denken we jullie een goede ondersteuning te kunnen bieden waarmee je de uitdaging met elke kat aan kunt gaan. We leren je hoe je de subtiele (stress)signalen herkent die een kat uitzendt. Je oefent met het op de juiste manier in een handdoek wikkelen van een bange kat. Je krijgt alles te horen over wat je kunt doen om een agressieve kat te kalmeren. Dit en veel meer wacht je tijdens de eendaagse basismodule kattengedrag op de Kattenacademie!

Na afloop ontvang je een vaardigheidsbewijs, ingevuld door de docent. Je kunt zien wat je op basis van de antwoorden van een korte kennistest aan het begin én einde van de lesdag allemaal hebt bijgeleerd. Ook worden de praktijkoefeningen geëvalueerd.

Na deze basis dag kun je via verschillende verdiepende vervolgmodules jezelf verder bekwamen in meer specifieke onderdelen. Hiervoor is het ook mogelijk persoonlijke begeleiding aan te vragen.

Het programma:

Basis kattengedrag
Behoeften van de kat
Hanteren van de kat
Katvriendelijke praktijk; hoe en wat?
Korte inleiding over het trimmen van katten zonder narcose
Wat te doen met een gestreste kat
Wat te doen met een agressieve kat

Doelgroep:

Deze module is geschikt voor dierenarts én paraveterinair, kortom een ieder die graag meer wil weten over hoe een bezoek aan de praktijk een betere ervaring voor de kat kan worden. Door een afwisselend aanbod van onderwerpen, in combinatie met een vleugje praktijk, is het voor iedereen een boeiende dag.

Locatie:

Katten Academie, Drostendijk 30, Apeldoorn

Tel: 06-12412675

Docent:

Sonja van Leeuwen

Data:

Nog geen nieuwe data bekend

Tijd:

Van 10.00 tot 16.00 uur

Aantal deelnemers:

Minimaal 8,  maximaal 12 per dag

Kosten:

€ 175,- p.p. (vrijgesteld van btw)*

Inclusief:

Lesmateriaal, koffie/thee, lunch en een vaardigheidsbewijs

Inschrijfformulier (graag bij opmerkingen vermelden van welke Evidensia praktijk je komt)

*CRKBO geregistreerde instelling

Vanaf 1-1-2020 zijn de workshops, lezingen, opleidingen etc. vrijgesteld van btw!
De Katten Academie staat geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.
In het Register staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs.
Het grote voordeel hiervan is dat de Belastingdienst de inschrijving in het juiste CRKBO-register als voorwaarde stelt om in aanmerking te komen voor btw-vrijstelling. Op al onze lessen/lezingen/opleidingen zullen wij vanaf 1-1-2020 op onze facturen geen daarom geen btw meer berekenen.