Start Trimopleiding Vervolg – groep 6

Steeds meer eigenaren van katten willen graag verlost worden van al die haren in huis en zo is er steeds meer behoefte aan professionele kattentrimmers. Ook katten met een lastige (langhaar)vacht zijn blij met een bezoekje aan een gediplomeerd kattentrimmer die weet wat er gedaan moet worden. De ene kat is de andere niet. Daarom is het belangrijk dat er individueel wordt gekeken naar elke kat (en zijn vacht).

Tijdens de opleiding tot professioneel kattentrimmer worden alle handvatten aangereikt om dit te leren. Tijdens de opleiding tot professioneel kattentrimmer leer je hoe je katten kunt verlossen van een vervilte vacht, hoe je een kat kunt wassen en hoe je kunt voorkomen dat eigenaren en de kat (niet al te veel) last hebben van losse haren. Al is het natuurlijk niet zo dat we ervoor kunnen zorgen dat een kat niet meer verhaart. We kunnen alleen ondersteunen zodat er geen problemen en/of grote overlast ontstaat. Ook geven we tijdens deze opleiding inzicht in kattengedrag, hygiëne, inrichtring van jouw trimsalon, parasieten en rassenkennis.

Het doel is de kat op de trimtafel op zijn gemak te krijgen en ervoor te zorgen dat je hem of haar geen pijn doet en te verlossen van klitten/vilt en uitdunnen van de vacht. Voor veel katten is een trimbeurt zelfs een plezierige belevenis! Voor anderen komt de opluchting thuis.

De opleiding bestaat uit 2 delen:

Basis kattentrimmen: 1 dag theorie en 1 dag praktijk

Vervolg kattentrimmen: 5 dagen theorie, 2 dagen praktijk en een combinatiedag theorie en praktijk.

De opleiding wordt gegeven door Sonja van Leeuwen, Petra van Donkelaar en Claudia Bouthoorn, met ondersteuning van Celina Willemsen en Nicolle Franken.

 

Voor meer informatie, klik hier.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

okt 01 2020 - dec 16 2020

Time

10:00 - 16:00

Cost

€ 1200,- inclusief btw, lesmateriaal, koffie/thee/lunch, het theorie en praktijkexamen en een certificaat

Location

Katten Academie
Turbinestraat 11, 3903 LV Veenendaal
Category