Start module 4 – FGT opleiding groep 5

Katten zijn anders dan mensen: ze spreken hun eigen taal en hebben hun eigen gewoonten.
Kennis over het wezen van de kat en een goed begrip van leerprocessen leiden tot een betere omgang met katten. Daardoor kan niet alleen probleemgevend gedrag voorkomen worden, maar ook kan veel probleemgevend gedrag blijvend worden opgelost.

Een Feline Gedragstherapeut helpt individuele katteneigenaren bij het verkrijgen van inzicht in het gedrag van hun kat(ten). Op een deskundige wijze ondersteunt de therapeut hen bij het ombuigen van probleemgevend gedrag van de kat naar gewenst gedrag. Als Feline Gedragstherapeut leer je eigenaren omgaan met hun (probleemgevende) kat, laat je hen begrijpen wat er aan de hand is en wat zij zelf (onder deskundige begeleiding) kunnen doen om het gedrag van hun kat in betere banen te leiden.

Inhoud:

Deze module bestaat uit 5 lesdagen en een aantal praktijkopdrachten.

Je loopt stage bij gediplomeerde kattengedragstherapeuten, gaat steeds zelfstandiger consulten uitvoeren en doet tevens een eigen wetenschappelijk onderzoek. Tijdens de lesdagen wordt hierover uitleg gegeven en worden veel casussen klassikaal besproken.

Op deze manier word je niet alleen theoretisch goed voorbereid op uw toekomstige vak als Feline Gedragstherapeut, maar wordt ook voor de belangrijke praktische begeleiding gezorgd!

Deze module wordt afgesloten met een mondeling examen. Tevens moeten 6 gedragscasussen en een verslag van een zelf uitgevoerd wetenschappelijk onderzoek ingeleverd worden.

Docenten: Sonja van Leeuwen, Maggie Ruitenberg en Chantal Kapteijn.

 

Voor meer informatie, klik hier.

Date

jan 10 2020 - jun 16 2020

Time

10:00 - 16:00

Cost

€ 1425,- vrijgesteld van btw, inclusief lesmateriaal, koffie/thee, mondeling examen en certificaat van deelname
De Katten Academie

Location

De Katten Academie
Drostendijk 30 - 7341 SH - Beemte Broekland - 0612412675 - info@kattenacademie.nl
Category