https://kattenacademie.nl/kittens-flessen-vanaf-1-dag-oud/

Lezing Kittens Flessen

Het jaar rond worden er kittens geboren, gepland of ongepland, bij een ervaren verzorger of bij iemand zijn/haar eerste nestje. Niet altijd kunnen ze bij moederpoes terecht voor melk, in dat geval zullen wij mensen deze zorg over moeten nemen. Daarbij is het letterlijk van levensbelang dat dit goed gebeurd!

Tijdens deze lezing leer je:
– De leeftijd van een (gevonden) kitten in te schatten
– De conditie van een (gevonden) kitten te bepalen en wat je moet doen (EHBO)
– Hoe je de temperatuur meet
– Over de moederpoes en haar melkproductie
– Hoe je een kitten op een juiste manier de fles geeft
– Welke voeding het kitten mag hebben?
– Ontlasten van een kitten (stimuleren)
– Problemen die kunnen ontstaan en hoe herken je die?
– En als er iets fout gaat, hoe verder te (be)handelen?
– Socialisatie / tips & tricks
– Medicatie, ziektes & parasieten

Kittens kunnen je verbazen, wat ze allemaal overwinnen op zo’n jonge leeftijd. Maar kittens zijn ook ontzettend kwetsbaar! Het zorgen voor een (nestje) kittens, met of zonder moederpoes, is niet niks en vergt training, kennis en een hart voor katten. Met deze essentiële informatie bereid je je goed voor op de zorg voor de allerkleinste.

Patricia Sluiter-ter Horst, oprichtster van Stichting Kittenopvang Moederloos, zal deze lezing geven. Ze begeleidt al jaren eigenaren en gastgezinnen met een kitten, een nestje of moederloze kittens. Ze doet dit door middel van voorlichting over voeding en verzorging van jonge kittens.

Deze lezing is geschikt voor een ieder die met kittens op jonge leeftijd te maken krijgt, bijvoorbeeld als (toekomstig) gastgezin, fokker en medewerker van een dierenasiel.

De prijs voor deze lezing is € 134,95 inclusief btw, lunch, koffie/thee, hand-out, certificaat en een goodiebag. Daarnaast ontvang je ook het handboek van Patricia dat nog meer verdieping geeft over dit onderwerp.

Speciaal voor dierenartsen is er een aparte lezing over het flessen van kittens, hier wordt er namelijk dieper ingegaan op bepaalde materie. Deze lezing wordt ook door Patricia gegeven en kan op aanvraag geregeld worden.

Je kunt deze activiteit naar wens online of bij ons op locatie volgen. Let op: je schrijft je standaard in voor deelname op locatie. Kies je liever voor online? Dan moet je dat bij het inschrijven even vermelden bij de opmerkingen. Als het door de coronamaatregelen nodig mocht zijn, houden we het evenement volledig online. Het gaat dus altijd door!

Datum

apr 16 2021
Expired!

Tijd

10:00 - 16:00

Kosten

134,95 inclusief btw, lunch, koffie/thee, hand-out, certificaat en een goodiebag

Locatie

Katten Academie
Turbinestraat 11, 3903 LV Veenendaal
Categorie