Lezing: Kattengedrag 1

Katten zijn mysterieuze en soms eigenwijze dieren. Dat is ook de reden waarom wij ze zo leuk vinden, maar het is toch ook wel fijn om een beetje kattentaal te kennen. Ze communiceren naar ons met hun lichaamstaal, verschillende geluiden en gedrag. Als je dit allemaal kent en kan toepassen zal je band versterken en het welzijn van de kat verbeteren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:
– Oorsprong van de huiskat
– Algemeen kattengedrag
– Sociale groepen (in huis)
– Lichaamstaal: wat vertelt je kat?
– Op welke manier communiceren katten?
– Socialisatie: hoe en wanneer doe je dat?
– Ontwikkelingsfases
– Plaatsingsleeftijd

Wanneer je deze lezing gevolgd hebt, weet je waar de kat vandaan komt en ben je dus ook beter in staat om zijn gedrag te begrijpen. Je kent de manieren waarop een kat communiceert en je kunt ze herkennen en daarop anticiperen. Doordat je geleerd hebt welke ontwikkeling onze huistijger doormaakt, van klein kitten tot volwassen kat, weet je ook hoe je hem of haar het beste kan ondersteunen tijdens deze belangrijke periode.

Doelgroep en docent
Deze lezing is zeer geschikt voor bijvoorbeeld katteneigenaren in spé die een goede start willen voor het kitten/de kittens. Ook voor katteneigenaren met al volwassen of senior katten die graag meer willen weten over het soms mysterieuze wezen: de kat is deze lezing heel geschikt. Dit is eigenlijk de basis die iedere katteneigenaar zou moeten hebben.

Sonja van Leeuwen, gedragstherapeut en trimmer voor katten en oprichtster van de Katten Academie, zal deze lezing verzorgen.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

jan 23 2021

Time

10:00 - 16:00

Cost

114,95 inclusief lunch, koffie/thee, hand-out, certificaat en een goodiebag

Location

Katten Academie
Turbinestraat 11, 3903 LV Veenendaal
Category