Lezing: Emoties bij Katten

Deze dag staat helemaal in het teken van emoties bij de kat. Jarenlang was het in de wetenschap een omstreden onderwerp: het toekennen van emoties aan katten. Gelukkig waren er wetenschappers als Jaak Panksepp en Frans de Waal, die zich verdiepten in emoties bij dieren. Zij overtuigden ook steeds meer andere wetenschappers van het feit dat katten en andere zoogdieren wel degelijk emoties ervaren net als wij. Maar kunnen katten dan ook alle emoties ervaren die wij voelen? Kunnen ze bijvoorbeeld jaloers zijn of verdrietig?

Na het volgen van deze lesdag heb je geleerd:
– Wat emoties zijn.
– Waar de emoties ontstaan in de hersenen.
– Het verschil tussen primaire en secundaire emoties en wat tot nu toe bekend is over deze emoties bij katten.
– Wat de relatie is tussen bepaalde emoties, het gedrag van je kat en de oorsprong en domesticatie van de kat
– Welke emotionele systemen in de hersenen tot nu toe aangetoond zijn bij katten en andere zoogdieren, waar deze voor dienen en welk gedrag deze uitlokken.

Er zal veel ruimte zijn voor vragen en er wordt uitgebreid ingegaan op het vertalen van de theorie over de emotionele systemen naar de praktijk. Je krijgt praktische adviezen over hoe je vervolgens je kennis over emoties en emotionele systemen kunt gebruiken om het welzijn van katten te verbeteren.

Deze lesdag wordt verzorgd door Maggie Ruitenberg, hoofddocent Katten Academie en kattengedragsdeskundige van het Katten Kenniscentrum Nederland.

In de lesdag wordt niet ingegaan op lichaamstaal van katten en de betekenis daarvan en andere onderdelen die behandeld worden in de lesdag Kattengedrag. 

Je kunt deze activiteit naar wens online of bij ons op locatie volgen. Let op: je schrijft je standaard in voor deelname op locatie. Kies je liever voor online? Dan moet je dat bij het inschrijven even vermelden bij de opmerkingen. Als het door de coronamaatregelen nodig mocht zijn, houden we het evenement volledig online. Het gaat dus altijd door!

Datum

apr 10 2021
Expired!

Tijd

10:00 - 16:00

Kosten

€ 114,95 inclusief btw, lesmateriaal, koffie/thee, lunch, goodiebag en een certificaat

Locatie

Katten Academie
Turbinestraat 11, 3903 LV Veenendaal
Categorie