VOL! Workshop: EHBO voor Katten

Helaas zit deze workshop al vol en kun je je niet meer aanmelden voor 10 oktober. Maar we hebben wel een nieuwe workshop gepland! Kijk op: https://kattenacademie.nl/events/ehbo-voor-katten-2/

Een ongeluk zit in een klein hoekje! Dat geldt zeker ook voor katten. Weet jij hoe te handelen bij een spoedsituatie? Er zijn veel situaties waarbij je eerste hulp kunt verlenen. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding of insectenbeet. Maar het kan ook gaan om een vergiftiging, of een kat die van het balkon is gevallen. In dit soort situaties is snel handelen heel belangrijk. Het toepassen van eerste hulp kan dan levensreddend zijn.

De onderwerpen die aan bod komen:
– Het herkennen van spoedgevallen
– Indeling van spoed-minder spoedgevallen
– Veiligheid voor mens en dier
– Wat te doen bij krab-/bijtwonden door de kat
– SPAR onderzoek
– EHBO voor de kat
– Verbandleer
– Katten EHBO-kit

De workshop EHBO voor Katten leert je direct handelen bij een ongeval. Op interactieve wijze leer je snel en accuraat te reageren bij spoedeisende zaken, een dier in nood in leven te houden, pijn verlichten, verergering voorkomen en tot slot hoe je het dier kunt stabiliseren om richting de dierenarts te gaan. Na afloop ontvang je een certificaat én een goodiebag.

Doelgroep en docent
Deze workshop is geschikt voor katteneigenaren die graag goed voorbereid willen zijn op noodgevallen, maar ook voor iedereen die met katten werkt en zijn of haar kennis wilt vergroten of opfrissen. De workshop wordt gegeven door dierenarts Daniëlle Lens – van Wouwen.

 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

okt 10 2020

Time

10:00 - 16:00

Cost

€ 95,- inclusief btw, lesmateriaal, koffie/thee, lunch en een certificaat

Location

Katten Academie
Turbinestraat 11, 3903 LV Veenendaal
Category