Hulp bij het herplaatsen van je kat

Een onoplosbare ruzie tussen je katten, heftige allergieën of een ongelukkige kat. Er zijn verschillende redenen waarom het soms voor alle partijen het beste is om te kiezen voor herplaatsing van één of meerdere dieren. Laten we voorop stellen dat het nooit leuk is en ook geen eerste keus. Maar nadat je alles geprobeerd hebt om het op te lossen, zijn er zijn wel eens situaties waarin er geen andere uitweg meer is. Dit komen wij als Katten Academie helaas wel eens tegen. De keuze maken is verschrikkelijk, maar dan een geschikt huisje/gezin vinden… dat kan ook erg lastig zijn.

Al enige tijd werken wij op verschillende manieren samen met Marieke en Karin van Kattenherplaatsing.nl. Zij staan voor je klaar als je die moeilijke beslissing hebt gemaakt. We geven hen in dit blog graag de kans om te vertellen wat ze doen!

 

Kattenherplaatsing.nl is opgericht door Marieke van de Weijer. Marieke heeft jarenlang bij een kattenstichting gewerkt en heeft hierbij veel ervaring opgedaan met het herplaatsen van katten.

Sinds 2018 heeft zij haar eigen onderneming en werkt zij succesvol samen met Karin Everraert (o.a. gediplomeerd kattengedragsdeskundige en kattenoppas aan huis in Nijmegen).

Wat doet Kattenherplaatsing.nl?
Marieke bemiddelt bij het herplaatsen van katten. De katten wonen doorgaans nog thuis bij hun baasje(s). Voor de katten is het fijn dat ze niet in het asiel belanden, voor adoptanten is het fijn om een kat te zien in zijn eigen omgeving, waar hij zijn normale karakter en gedrag toont. Soms is het niet mogelijk dat de kat thuis blijft wonen en/of is er behoefte aan acute opvang. Als een kat een goede kans maakt op herplaatsing, dan vangt Marieke de kat op in haar eigen huis. Marieke heeft zelf geen katten meer, dus de kat komt niet in contact met vreemde katten.

De eigenaren die zich tot Kattenherplaatsing.nl wenden zijn eigenaren die veel geven om hun kat en het vaak heel erg moeilijk hebben met hun beslissing. We proberen dan ook altijd eerst te bekijken of er mogelijkheden zijn om de kat nog thuis te laten wonen. Als die opties er niet zijn, dan worden de baasjes zorgvuldig begeleid gedurende het gehele traject. En daar hoort natuurlijk ook een luisterend oor bij – en steun bij hun verdriet.

Uniek aan Kattenherplaatsing.nl is de opvang én succesvolle herplaatsing van katten die plassen of sproeien. Normaal gesproken kun je alleen nog maar bij het asiel terecht als je kat plast of sproeit. We hebben natuurlijk wel voorwaarden. De belangrijkste is dat er altijd eerst een medische oorzaak door de dierenarts zijn uitgesloten (minimaal door middel van urine-onderzoek). Het is geen obstakel als een kat blaasgruis heeft of heeft gehad, ook katten die dieetvoeding moeten gebruiken, worden met succes herplaatst. Marieke heeft door de jaren heen honderden plassende en sproeiende katten met succes herplaatst, waarbij ze het in hun nieuwe thuis nooit meer gedaan hebben. Doordat er geen medische oorzaak bestond en we wél wisten wat de oorzaak was van het probleem, hebben we gezocht naar nieuwe huisjes waar de trigger voor het plassen en sproeien niet bestond. Een huis op maat voor de kat! En dit werkt in de praktijk heel erg goed om de kat in een nieuwe omgeving te laten stoppen met plassen en sproeien.

Ook werken wij met een wachtlijst. Dat klinkt wellicht vreemd, in deze tijd waar op iedere straathoek katten en kittens te krijgen zijn. Maar toch zijn er het hele jaar door erg veel mensen die op zoek zijn naar een kat – en maar niet kunnen slagen. Vooral binnenkatten zijn moeilijk te vinden en ook katten die goed kunnen omgaan met (kleine) kinderen zijn schaars. Er is doorlopend meer vraag dan aanbod van zulke katten. Daarnaast horen we van mensen dat ze eigenlijk helemaal geen plezier meer beleven aan de (online) zoektocht naar een kat. Ze hebben zo vaak enthousiast op een kat gereageerd, waarna de kat al geadopteerd bleek te zijn. Keer op keer teleurstelling dus. Als een kat in de bemiddeling komt voor herplaatsing, dan proberen we die altijd eerst te matchen aan de serieuze geïnteresseerden op onze wachtlijst. Zij hebben als het ware “eerste keus”. Ze hoeven zélf niet meer te zoeken; ze weten dat er contact met ze wordt opgenomen als er een kat bij ons wordt aangemeld die aan hun zoekprofiel voldoet. Dat gaat niet altijd snel en soms lukt het ook niet om binnen een half jaar een kat te vinden die aan de wensen van de “zoeker” voldoet. Sommige mensen vinden soms alsnog zonder onze hulp een leuke kat die bij ze past. We geven daar ook sowieso gratis tips op maat voor!

We krijgen niet vaak kittens in de bemiddeling voor herplaatsing en als mensen graag kittens willen, dan krijgen ze van ons altijd gratis tips voor kittens in hun eigen regio. De kittens verblijven bij asiels, opvangstichtingen of bij gastgezinnen thuis. Verantwoorde kittens dus, die de beste start mee krijgen in het leven, van een betrouwbare organisatie.

 

Kattenvoorlichting.nl
De website is ook te vinden onder de naam Kattenvoorlichting.nl
Marieke heeft heel veel interessante en informatieve artikelen op de website staan over alle mogelijke kattenonderwerpen. Ieder jaar weer piekt het bericht over zonbescherming voor de kat, met uitleg over zonverbranding bij katten en de beste en veiligste merken antizonnebrandmiddelen (voor mensen) die je kunt gebruiken voor katten.

 

Persoonlijk advies

Marieke geeft gratis persoonlijk advies over katten. Dit is een bewuste keuze, vanuit haar hart en uit liefde voor katten en hun welzijn. Marieke vindt het heel belangrijk vindt dat iedereen –

ongeacht de inhoud van zijn of haar portemonnee – toegang kan krijgen tot feitelijke, objectieve informatie over katten. Kattenbaasjes zitten vaak met de handen in het haar en weten niet waar ze moeten aankloppen. Dat wordt al helemaal moeilijk als overal op internet tegenstrijdige informatie te vinden is. Wij beschikken over een groot netwerk van gediplomeerde deskundigen en voor ieder probleem waarover wij zelf geen advies kunnen geven, kennen we wel een expert op dat vakgebied, naar wie we baasjes kunnen verwijzen. Het is heel mooi en dankbaar werk om gratis advies te geven, zeker in een wereld waar álles geld kost en waar achter ieder aanbod addertjes onder het gras zitten. Het is ook heel fijn dat onze gratis diensten worden gewaardeerd en dankbare baasjes soms spontaan een donatie overmaken.

 

Onze missie: gelukkige katten en tevreden baasjes. En met onze variëteit aan diensten boeken we daar veel succes mee!

 

Marieke van de Weijer & Karin Everraert
www.kattenherplaatsing.nl www.kattenherplaatsing.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.