Educatie op maat

De wereld om ons heen verandert continu. De behoefte aan flexibiliteit groeit! Tegelijkertijd heeft elke student van de Katten Academie een unieke ambitie en daarbij een uniek traject. Of je nu graag een kattentrimsalon wil starten, je wil specialiseren in het begeleiden van katten met probleemgedrag of simpelweg wat meer kennis wil opdoen voor de omgang met je eigen kat: het maakt niet uit! Met onze nieuwe formule van leren kom jij waar je zijn wilt.

De Katten Academie ontwikkelde daarom één opleiding, waar iedereen welkom is: het Nieuwe Leren. Binnen het Nieuwe Leren kies jij je eigen unieke pad om jezelf precies die kennis en vaardigheden aan te leren die nodig zijn om jouw ambitie waar te maken. Je start, net als ieder ander, met dezelfde basiskennis en volgt vervolgens een traject dat het beste bij jou past. Een deel van je opleiding is digitaal en kun je vanuit huis volgen. Daarnaast zijn er praktijkdagen bij de Katten Academie op locatie Veenendaal of Schoten (BE). Tot slot breng je jouw kennis en kunde in de praktijk bij een leerbedrijf dat door ons is goedgekeurd en erkend. Jij bepaalt daarnaast hoe lang je over je opleiding doet!  Zo kun je in je eigen tempo werken aan je toekomst. Bovendien krijg je een persoonlijke mentor toegewezen die jou zal bijstaan met raad en daad tijdens je educatie reis.

 

Het nieuwe leren is opgedeeld in 4 onderdelen

Module 1 is basiskennis kattengedrag, voor iedere kattenliefhebber. Wil je gewoon je kennis verbreden over katten? Dan kun je deze module geheel online volgen. Wil je daarna verder leren? Dan is er ook nog een praktijkdag en een examen. Na dit onderdeel gevolgd te hebben, kun je de specialisaties katten trimmen, katten fokken, kattenopvang of kattenoppas gaan volgen. Je meldt jezelf aan voor de praktijkdagen. Merk je dus dat je wat meer tijd nodig hebt om de theorie tot je te nemen? Dan volg je jouw praktijkdag op een later moment.

Module 2 kun je starten na het behalen van het examen van module 1. Bij module 2 gaan we dieper in op leren en gedrag, zowel met online theorie als op praktijkdagen. Je leert hoe je een kat kunt trainen en je loopt een stage in een kattenopvang of asiel. Na dit onderdeel kun je een specialisatie volgen tot professioneel katten trainer of therapie katten trainer.

Module 3 leert je meer over de mens. Deze lessen worden ook weer deels online en deels met praktijkdagen gegeven. Als je met dieren werkt, hoort hier natuurlijk ook vaak een baasje bij! Dat maakt het begeleiden van de eigenaar een belangrijk onderdeel, zeker als je hierna de specialisatie gaat doen tot Feline gedragstherapeut. Nieuw is daarbij dat je ook een specialisatie Kind en Kat kunt gaan doen.

Module 4, brengt je nog een stapje verder. Je leert hoe je het beste les kunt geven. We geven je de mogelijkheid om je daarna te specialiseren in de doelgroep 4 tot 12 jaar of middelbare scholieren. Deze hele module en specialisatie is nieuw in ons aanbod en we hebben er al veel enthousiaste reacties op ontvangen. Met deze modules kun jij ook een leven lang blijven leren! Je elke dag blijven ontwikkelen, op jouw tempo, niveau en met ondersteuning van je mentor en het team van de Katten Academie.

Meer weten? Kijk dan op onze website. Natuurlijk kun je ons ook altijd mailen op info@kattenacademie.nl. Wil je eerst live kennis komen maken met de Katten Academie en onze prachtige locatie in Veenendaal? Meldt je dan via de site aan voor een rondleiding en Q&A, op elke eerste dinsdagmiddag van de maand. Zo kun je al je vragen bij mij kwijt!

Geen tijd om langs te komen? Op 21 januari is er ook een webinar over het Nieuwe Leren! Hier kun je al je vragen stellen. Meld je aan op https://www.edupet.nl/nl/cursussen/qa-nieuwe-leren.

Hopelijk ontmoeten we elkaar snel!

Sonja van Leeuwen
Educatie manager van de Katten Academie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.