De Katten Academie, hoe het begon!

Sonja van Leeuwen (gedragstherapeut voor de kat) is nu de Educatie manager van de Katten Academie en heeft een grote passie voor het welzijn van katten. Als paraveterinair (dierenartsassistente) werkte ze 10 jaar voor een grote dierenkliniek en deed hier veel ervaring op over kattengedrag. Door daarna opnieuw te gaan studeren kon ze steeds meer eigenaren helpen met het oplossen van probleemgedrag bij hun kat.

Omdat het belangrijk is om kennis te delen ging ze steeds meer lezingen geven en in 2008 ontstonden de eerste wortels voor de opleiding tot kattengedragstherapeut. Dit eerst in samenwerking met de Marting Gaus Academie in Lelystad. Daarna ontstond sinds 2010 de Katten Trimopleiding, ook in Lelystad. Sinds 2015 is begon Sonja na goed overleg en nadenken voor zichzelf en haar bedrijf kreeg de naam: de Katten Academie, gevestigd in Apeldoorn. Waar ondertussen nog meer kat-gerelateerde workshops en opleidingen bij zijn gekomen.

Door een fijn team van collega’s die freelance voor de Katten Academie werken, kan een breed aanbod aan kennis gedeeld worden. Dit alles wordt natuurlijk ondersteund door een team van assistentes die ieder zo haar eigen taken hebben in de Katten Academie. Zonder dit team kan de Katten Academie niet functioneren, want ondertussen is het een druk bedrijf geworden waar steeds meer kattenliefhebbers hun plek vinden in een vriendelijke en ontspannen sfeer. Er wordt in kleine groepen lesgegeven en er is veel aandacht voor individuele doelen en leerprocessen, dat is waar de Katten Academie voor staat.

Door de samenwerking met vele dierenklinieken en de nieuwe eigenaar Prins Petfoods bereiken ze een steeds groter publiek, ook buiten onze landgrenzen! Ze hebben nog veel plannen voor de toekomst en hierin zal het welzijn voor katten altijd centraal blijven staan.

Binnen de Prins groep vallen ook de Konijnen Academie en de Martin Gaus Academie.