95% van de kattenbaasjes voert regelmatig gesprekken met hun katten

23 september 2020 – Prins Petfoods en M&N Film Distribution hebben ter ere van de bioscooprelease van POESLIEF op 30 september een heus kattenonderzoek gedaan. Er deden bijna 1.000 kattenbaasjes mee aan het onderzoek.

De deelnemers werden gevraagd naar de voorkeuren van hun spinnende vriend en daar kwamen een aantal leuke resultaten uit. Zo voert 95% van de kattenbaasjes regelmatig gesprekken met hun katten en denkt 65% dat zijzelf de beste vriend van hun kat zijn.

In het onderzoek van Prins Petfoods werden diverse vragen gesteld over de voorkeuren van de Nederlandse huiskat. Zo slaapt bijna 60% van de katten bij het baasje in bed en kiest 40% van de katten ervoor om gewoon binnen te blijven bij slecht weer. Ook werd gevraagd of de katten sinds de coronacrisis ander gedrag vertonen, maar ruim 80% zegt geen verandering te zien in het gedrag van hun kat. Alle resultaten zijn hier te bekijken: https://nl.surveymonkey.com/results/SM-ZBXTTPTH7/

Over Abatutu
Filmkat Abatutu is de bekendste kat van Nederland, te zien geweest in tal van films, toneelvoorstellingen en commercials. Abatutu won in 2019 als eerste dier ooit een oeuvreprijs tijdens het Nederlands Film Festival. Hij was te zien in films als De Wilde Stad, Poes Poes, Wiplala, Superjuffie en De Matchmaker en is regelmatig te zien in commercials. Reden genoeg dus om Abatutu tot anchorwoman en verteller van Poeslief uit te roepen.

De film POESLIEF is een ode aan de Nederlandse kat met in de hoofdrol Nederlands bekendste kat Abatutu (met de stem van Nicolette Kluijver). In POESLIEF zie je de leukste, gekste en grappigste kattenvideo’s van de huiskatten van Nederland. Zo zijn er door het land ook speciale dierendagvoorstellingen op 4 oktober gepland van POESLIEF, de ideale dag voor een ode aan de kat!

Over M&N Film Distribution

Sinds 1 januari jl. zijn Gerben Kuipers, Jeffrey de Graaff en Ignas van Schaick M&N Film Distribution gestart. De nieuwe filmdistributeur wil zich vooral gaan toeleggen op het uitbrengen van muziek- en natuurfilms. Daarnaast gaat het bedrijf zich ook richten op andere filmconcepten. Zo ziet het driemanschap ‘mooie kansen in de markt op het gebied van event cinema, projectie op locatie en creatieve filmconcepten binnen de Benelux’, zo laten ze in een verklaring weten.

Gerben Kuipers verdiende zijn sporen in het bioscoopbedrijf vooral als bioscoopondernemer. Hij exploiteerde bioscopen in Wageningen, Ede, Utrecht en Nijmegen. Jeffrey de Graaff heeft een achtergrond in film en muziek. Hij werkte onder meer bij de distributeurs Entertainment One en Bridge Entertainment. Hij was ook general manager van AT Bookings. Ignas van Schaick werd bekend als producent bij EMS Films, het bedrijf dat onder meer De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad maakte.

Over Prins Petfoods
Prins Petfoods is een Veenendaals familiebedrijf dat 100% natuurlijke honden- en kattenvoedingen maakt, dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan en met veel passie kennis over dieren overdraagt. Even binnenkijken? Dat kan via www.prinspetfoods.nl

Volg Poeslief op Facebook

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.